Actueel

Vacature Product Owner/ Product Manager LPZ

22 juli 2024


Landelijk Netwerk Acute Zorg heeft een vacature voor een

 

Product Owner/Product Manager Landelijk Platform Zorgcoördinatie (32 tot 36 uur)


Het wordt jouw taak om met betrokken partijen de groei en ontwikkelingen van de LPZ-applicatie in goede banen te leiden.


Zorgaanbieders spannen zich in om de acute zorg voor patiënten beschikbaar te houden. Hierbij is behoefte aan een actueel beeld van de beschikbare capaciteit voor acute zorg in de regio. Voor het bieden van dit inzicht is door het LNAZ de Landelijk Platform Zorgcoördinatie (LPZ) applicatie ontwikkeld. Deze applicatie biedt zorgaanbieders zoals huisartsen(posten), ambulancediensten, ziekenhuizen en verloskundigen dit inzicht. Deze applicatie is door het LNAZ ondergebracht in de stichting LPZ. De applicatie wordt doorontwikkeld op basis van afspraken tussen betrokken partijen. De doorontwikkeling gaat als eerste richting de acute Verpleging & Verzorging en de acute Geestelijke Gezondheidszorg. Het beheer van de applicatie is belegd bij een externe partij.


Waar ga je werken

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) is de vereniging van tien ziekenhuizen die belast zijn met de uitvoering van de bij hen belegde taken gericht op samenwerking in de regionale acute zorgketen (ROAZ) in hun regio. Zij hebben deze taken belegd bij de netwerkbureaus acute zorg. Een van de taken van deze bureaus is het realiseren van inzicht in de actueel beschikbare capaciteit in de acute zorg in de regio. Het bureau LNAZ ondersteunt de tien netwerkbureaus acute zorg bij de uitvoering van hun taken. Zij coördineert landelijke projecten en behartigt hun gezamenlijke belangen. Als product owner werk je samen met jouw collega product owner voor de LPZ-applicatie.


Wat ga je doen

Het LNAZ zoekt een product owner/ product manager die zich richt op het onderhouden van deze applicatie en de planmatige doorontwikkeling en verdere implementatie. Als product owner realiseer je dit in samenspraak samen met de netwerkbureaus en de vertegenwoordigers van de gebruikers.  Je bent daarbij de schakel met de externe beheerorganisatie.


  • Je vertaalt de visie en doelstelling van de stichting LPZ met de netwerkbureaus naar een plan voor het onderhouden, beheren en doorontwikkeling van LPZ.
  • Op basis van dit plan inventariseer je wensen en behoeftes bij de gebruikers (o.a. middels gebruikerssessies) en werkt deze uit en zet deze samen met de beheerorganisatie om in functionele requirements.
  • Je bewaakt de ontwikkeling van de applicatie en zorgt voor een prioritering van de ontwikkelwensen en geeft leiding aan de uitvoeringsstrategie.
  • Je rapporteert (inhoudelijk en financieel) over de voortgang van de activiteiten en stuurt waar nodig bij.
  • Je informeert partijen over relevante ontwikkelingen.
  • Je verzorgt stakeholder management, onderhoudt contacten met gebruikers en de beheerder van het systeem. Je adviseert gevraagd en ongevraagd de bestuurlijk verantwoordelijken.
  • Je bent aanspreekpunt voor vragen rondom de ontwikkelingen van LPZ voor gebruikers en de beheerder. (De beheerder is aanspreekpunt voor (technische) vragen aan de helpdesk).
  • Je ondersteunt de uitvoer en monitort de implementatie van LPZ bij de ketenpartners van (acute) zorgaanbieders.
  • Je bent betrokken bij het opstellen van uniforme (werk)processen rondom LPZ.
  • Je legt verantwoording af aan de directeur LNAZ.

Jouw werkomgeving

Het bureau LNAZ is gehuisvest in Zeist en er zijn 18 medewerkers werkzaam. Samen met jouw collega product owner heb je regelmatig overleg met de diverse gebruikers van LPZ, zoals ziekenhuizen en de netwerkbureaus.  Om wensen te inventariseren, prioriteiten te stellen en landelijke uniformiteit te borgen is er een maandelijks overleg met een vertegenwoordiging vanuit alle ROAZ-regio's. Daarnaast stem je regelmatig af met de beleidscollega’s van het bureau LNAZ en landelijke brancheverenigingen. Om de wensen vervolgens te kunnen realiseren is er veelvuldig overleg met de externe organisatie die het beheer en de doorontwikkeling verzorgt.


Jouw profiel

  • Afgeronde opleiding op HBO of universitair niveau.
  • Je hebt kennis van de ontwikkeling van digitale producten en meerdere jaren aantoonbare ervaring als product owner.
  • Je hebt affiniteit met de zorg, ontwikkelingen in de zorg en/of de organisatie van de gezondheidszorg.
  • Je bent sociaal vaardig en communicatief in staat om partijen te verbinden. Communiceren met zowel IT-ontwikkelaars als zorgprofessionals gaat je goed af.
  • Je hebt ervaring met het bedenken en realiseren van IT-oplossingen t.b.v. verbeteringen in logistieke (zorg)processen. Je bent creatief in het vinden van oplossingen.
  • Je hebt ervaring met het projectmatig implementeren van IT-oplossingen en/of de implementatie van producten in de zorgsector.
  • Je bent gedreven, werkt planmatig en bent enthousiast.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Ons aanbod

  • Contract voor de duur van 1 jaar met de intentie tot vaste aanstelling;
  • Aanstelling van 32 tot 36 uur.
  • Salaris volgens functie-indeling cao-ziekenhuizen in FWG 65. Het bruto maandsalaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 6.716 bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Aantrekkelijke extra arbeidsvoorwaarden zoals een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantietoeslag, collectiviteitskorting op verschillende verzekeringen, tegemoetkoming reiskosten.

Informatie en sollicitatie

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, zien wij je sollicitatie graag tegemoet. Een CV en korte motivatiebrief is voldoende. Deze kun je tot 10 september sturen naar secretariaat@lnaz.nl. Voor meer informatie over de functie kun je via ons secretariaat contact opnemen. We zijn bereikbaar op nummer 088-6615142.


Bij indiensttreding doen wij een aanvraag voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Een VOG geeft aan dat jouw gedrag geen belemmering vormt voor deze functie.



Terug naar nieuwsoverzicht

colofon     |     disclaimer