Afhankelijk van de zorgvraag wordt de patiënt ter plaatse behandeld, vervoerd naar een traumacentrum, SEH of dichtstbijzijnde ziekenhuis.
Na de operatie wordt de patiënt eventueel overgeplaatst naar de afdeling Intensive Care.
Het is van levensbelang dat een patiënt met een acute zorgvraag zo snel mogelijk op de juiste plaats medische zorg krijgt.
De centralist stelt de zorgvraag vast en zet de benodigde hulpdiensten in.
Op de plek van het ongeval beoordelen de medische teams welke zorg de patiënt direct nodig heeft en welke behoefte aan ziekenhuiszorg er is.
Het ambulanceteam of MMT draagt de patiënt over aan het multidisciplinair SEH-team.
De hulpdiensten gaan naar de plek van het ongeval.
Organisatie
Het LNAZ is een netwerkorganisatie van de tien acute zorgnetwerken. De onderlinge samenwerking en beleidsafstemming tussen de acute zorgnetwerken binnen het netwerk vindt plaats door 'ondersteuning’ van een bureau.
Deze organisatievorm brengt met zich mee dat er enkele structurele commissies, adviesorganen en kennisplatforms zijn ingericht. Professionals van de traumacentra en de acute zorgnetwerken leveren een bijdrage aan LNAZ-activiteiten op basis van hun expertise en betrokkenheid. Het LNAZ hecht veel waarde aan deze betrokkenheid en inbreng.
Algemene ledenvergadering
De Algemene Ledenvergadering (ALV) is het besluitvormend orgaan van het LNAZ. Leden zijn afgevaardigden van de elf raden van bestuur van de ziekenhuizen met een traumacentrum(functie), veelal de voorzitters van de elf ROAZ-en.
Dagelijks bestuur
Het dagelijks bestuur bestaat uit twee bestuurders van de elf ziekenhuizen:
Hoofd bureau LNAZ, drs. Arold Reusken, ondersteunt het dagelijks bestuur.
Managersoverleg
Het managersoverleg bestaat uit de managers van de elf traumacentra/acute zorgnetwerken en hoofd bureau LNAZ.